Na vsebino
×

PODEŽELJE

Na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji posebno skrb namenjamo razvoju našega podeželja. Značilnost našega območja je zelo razgiban in strm teren, ki leži na nadmorski višini od 300 pa vse do 1000 metrov. Podeželska naselja so zato majhna in razpršena, biotska raznovrstnost izjemna, kulturna krajina pestra, okolje pa dobro ohranjeno, saj teren ne omogoča intenzivnega kmetijstva. Pogoji za kmetovanje so zahtevni in vse navedeno bi lahko vodilo v opuščanje kmetijstva na tem območju, zaraščanje kmetijskih zemljišč in v izginjanje kulturne krajine. Naš cilj je, da znanje in njegov prenos v prakso, kreativnost, inovativnost, podjetništvo in povezovanje ostajajo gibalo napredka našega podeželja. Razvoj spodbujamo v smeri kakovosti življenja ob vzpostavljanju pogojev za nova delovna mesta na podeželju, podjetnosti, ustrezni stopnji digitalizacije, mobilnosti, dostopnosti do javnih storitev in povezanosti, tako na ravni lokalnih skupnosti in strokovnih organizacij, kot tudi med mestom in podeželjem.

Naše delo obsega

Koordinacija pokrite tržnice v Idriji in kmečke tržnice v Cerknem Strokovno svetovanje potencialnim in obstoječim ponudnikom Razvoj in trženje lokalne ponudbe na podeželju Vodenje lokalne akcijske skupine LAS s CILjem Informiranje in usposabljanje kmetov in lokalnih ponudnikov Svetovanje o dopolnilnih dejavnostih na kmetijah Podpora uvajanju lokalno pridelane hrane v javne zavode, trgovine, podjetja Spodbujanje dostopa do storitev splošnega pomena na podeželju Spodbujanje družabnih in društvenih aktivnosti na podeželju

Aktualno

Projekti

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe