Na vsebino
×

Lokalna ponudba

S spodbujanjem dviga oskrbe in na drugi strani potrošnje lokalnih pridelkov in izdelkov vzpostavljamo pogoje za dodaten prihodek in ustvarjanje novih delovnih mest. Ponudnikom nudimo podporno okolje za neposredno prodajo, razvoj in trženje produktov ter povezovanje. Z našim strokovnim delom prispevamo h krepitvi zavedanja o pomenu pridelave in potrošnje lokalno pridelane hrane.

V skupini Kmečka tržnica Idrija – Cerkno je vključenih preko 30 ponudnikov - pridelovalcev zelenjave, sadja, medu in čebeljih pridelkov, proizvajalcev sirov in mlečnih izdelkov, kruha in peciva, idrijskih žlikrofov, izdelkov za nego obraza in telesa, drugih rokodelskih izdelkov.

Delovanje Kmečke tržnice sofinancirata Občina Idrija in Občina Cerkno in s tem že vrsto let spodbujata neposredno prodajo lokalnih produktov in dvig dohodka na podeželju.

Vsako leto v oktobru v Idriji pripravimo veliko prodajno jesensko tržnico s predstavitvijo ponudbe z idrijskega in cerkljanskega podeželja. Jesenska tržnica ponuja pestro izbiro za ozimnico, okušanje lokalnih dobrot, vsebine za spoznavanje našega podeželja in mesta ter druženje s ponudniki in obiskovalci.

Z vzpostavitvijo delovanja Pokrite tržnice v Idriji leta 2008 je za lokalne ponudnike odprta dodatna in pomembna tržna pot za neposredno prodajo.

Pokrito tržnico na Ulici sv. Barbare 8 v Idriji lahko obiščete:

  • ob sobotah med 8. in 12. uro ter
  • ob sredah med 14. in 18. uro.

Spremljate aktualno ponudbo tržnice na FB strani Pokrita tržnica Idrija.

Z nakupom izdelkov v svojem lokalnem okolju od poznanih proizvajalcev smo veliko bolj prepričani o njihovem izvoru in kvaliteti. Ponudniki jih ustvarjajo z lastnim znanjem, lokalnimi surovinami in v tesni povezavi z naravnim okoljem ter naravno, kulturno in kulinarično dediščino. So tudi rezultat sodobne ustvarjalnosti in dela, so način preživetja lokalnih prebivalcev.

Pokrita tržnica

Aktualno

Projekti

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe