Na vsebino
×

Vabilo na predavanje za društva – Zakaj in kako postati prostovoljska organizacija?

Obveščamo vas, da bo v sredo, 12. junija ob 17.00 v Idriji (učilnica ICRUM, ICRA d.o.o. Idrija) potekalo predavanje Fundacije BiT Planota (https://bitplanota.si/index.php/sl/) na temo prostovoljskih organizacij in vpisa v register prostovoljskih organizacij.

Na območju je prisotnih več društev, ki delujejo na različnih področjih in združujejo različne ciljne in ranljive skupine. Društva so pomembni igralci razvoja skupnosti ter sooblikovalci in promotorji lokalne ponudbe. S ciljem pomoči pri razvojnih usmeritvah za nadaljnje delovanje bomo izvedli predstavitev omenjene tematike.

Zakaj bi postali prostovoljska organizacija?

Prednosti na javnih razpisih

Prostovoljske organizacije lahko na javnih razpisih ovrednotijo prostovoljske ure in jih uveljavljajo kot lastni vložek pri sofinanciranju. Glede na vrsto opravljenega prostovoljskega dela, je ocenjena vrednost prostovoljske ure:

  • za organizacijsko delo 13 evrov,
  • za vsebinsko delo 10 evrov in
  • za opravljeno drugo prostovoljsko delo 6 evrov.

Na nacionalnih razpisih imajo prostovoljske organizacije določeno prednost: pridobijo lahko dodatne točke ali pa so deli razpisa namenjena samo njim.

Omogočanje uveljavljanja dodatka za delovno aktivnost

Prostovoljcem, ki so prejemniki denarne socialne pomoči, prostovoljske organizacije omogočijo uveljavljanje dodatka za delovno aktivnost.

Vpis je enostaven in brezplačen.

Vpis v register prostovoljskih organizacij bo za društva, NVO-je tudi eden izmed pogojev za kandidature na razpis LAS s CILjem (pogoj je opredeljen na osnovi uredbe).

Ustanova Fundacije BIT Planota spodbuja razvoj neprofitnih organizacij v Goriški statistični regiji s povečevanjem kompetenc ter reševanjem lokalnih izzivov, v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi. Na področju nevladnega sektorja pokriva območje Goriške regije, sledi društveni problematiki in delovanju na področju Idrijsko-Cerkljanske regije.

Predavanje za udeležence brezplačno. Obvezne predhodne prijave se sprejemamo na e-mail naslov: polona.kavcic@icra.si ali info@las-sciljem.si

Vabljeni. 


petek, 07. junij 2024
Vabilo na predavanje za društva – Zakaj in kako postati prostovoljska organizacija?

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe