Trajnostno prehranjevanje in sonaravno kmetovanje na območju LAS s CILjem - Prehod na sonaravno oskrbo s hrano
Projekt »Prehod
na sonaravno oskrbo s hrano« je projekt sodelovanja
lokalnih akcijskih skupin, ki izpostavlja nujnost ohranjanja sonaravno in
ekološke pridelane hrane ob hkratnem trajnostnem prehranjevanju. Za območje
vključenih LAS to pomeni, da je poleg spodbujanja trajnostnega kmetovanja
potrebno tudi ozaveščanje potrošnikov.
V negotovih
časih se zavemo, da je hrana strateškega pomena in da je zato zelo važno, da
kupujemo kakovostno in sonaravno pridelano hrano iz lokalnega območja.
Promocija v lokalnem okolju temelji na prepoznavanju prednosti, ki smo jih
deležni z nakupom ekološke in sonaravno pridelane hrane. S tem hkrati pripomoremo
k ohranitvi podeželja in boljši samooskrbi.
Življenje in
delo na eni od kmetij, kjer se dopolnjuje kmetijstvo in dopolnilne dejavnosti
nam je s kratkim video posnetkom približal Tine Mažgon.
Video si lahko ogledate na tej povezavi.