×

Študijski krožki

Študijski krožki so ena izmed oblik neformalnega izobraževanja odraslih, ki spodbujajo aktivno sodelovanje udeležencev. Njihov cilj je promocija znanja, ki ga potrebujemo za razvoj in dejavno vključevanje v sodobno družbo, ter spodbuda za osebni razvoj posameznika. V njih se zbirajo ljudje, ki se želijo nečesa novega naučiti o določeni temi, se družiti in narediti nekaj koristnega za svoj o lokalno skupnost in druge ljudi.

Običajno je študijski krožek sestavljen iz 5 do 12 članov, ki jih združi skupni interes. Teme, ki jih obravnavamo v študijskih krožkih, so zelo različne, med njimi so pogoste s področja ekologije, etnologije, zgodovine in običajev domačega kraja, ročnih del, turizma,... Prednost ima izkušenjsko učenje ter medsebojno in skupinsko učenje ob podpori mentorja, sodelovanju strokovnjakov in animatorjev, kar omogoča uspešno izvedbo zastavljenih ciljev.

Na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji izvajamo študijske krožke že več kot 10 let. Vsako leto jih izvedemo od 5 do 7.

Spletna stran študijskih krožkov sk.acs.si.

NAGRADA: Študijski krožek Naš les - naša priložnost, ki ga je mentorirala Darja Lahajnar je leta 2015 s strani Andragoškega centra Slovenije prejel Priznanje za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih.

         

Študijske krožke finančno in strokovno podpirajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Andragoški center Slovenije, Občina Idrija in Občina Cerkno.

Aktualno

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe