×

Re-growCity

Občina Idrija je partner v projektu Re-grow City, ki se izvaja v okviru programa URBACT III (Program sodi med instrumente evropske kohezijske politike, finančno ga podpirajo Evropski sklad za regionalni razvoj, države članice ter Norveška in Švica). Idrija je del mreže, znotraj katere se prenašajo dobre prakse nekaterih evropskih mest. Partnerji v projektu so še: Altena (Nemčija), Igoumenitsa (Grčija), Aluksne (Latvija), Melgaco (Portugalska), Isernia (Italija) in Nyírbátor (Madžarska).

V okviru projekta si želimo vzpostaviti skupnostni center, »dnevno sobo« za prebivalce, za kar je pobuda nastala s strani ULG že v okviru projekta City Centre Doctor. Vzpostavitev centra temelji na samoupravljanju prostora, ki bo brezplačno odprt za vse prebivalce, namenjen pa bo tudi skupinam posameznikov, ki se želijo prostovoljno udejstvovati. Kakor v mestu Altena in njihovem ''Stellwerku'' je tudi tukaj cilj okrepiti prostovoljno vključevanje prebivalcev, podobno mislečih ljudi brez hierarhične strukture v t.i. NGO platformi.

Glavne naloge v okviru projekta so priprava dogovorov za vzpostavitev skupnostnega prostora na podlagi ogledov dobrih praks, priprava načrtov za vzpostavitev skupnostnega prostora, organizacija mednarodne delavnice na temo spopadanja z demografski spremembami, (Idrija, oktober 2019) in promocijske aktivnosti za skupnostni prostor. S projektom občina naslavlja težave sodobnega časa, predvsem osamljenosti in pomanjkanja družabnosti in druženja.

Vodilni partner projekta: Altena (Nemčija).

Partnerji v projektu: Igoumenitsa (Grčija), Aluksne (Latvija), Melgaco (Portugalska), Isernia (Italija), Nyírbátor (Madžarska), Idrija (Slovenija).

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija sodeluje pri izvajanju projektnih aktivnosti, kot zunanji pogodbeni partner Občine Idrija.

Več o projektu: https://urbact.eu/re-growcityhttps://twitter.com/regrowcity

Aktualno

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe