Na vsebino
×

Turnokolesarski izlet pod vodstvom TSK Idrija

Vabljeni na turnokolesarski izlet pod vodstvom TSK Idrija ob prazniku sv. Ahaca. Podali se boste na pot do slovenskih piramid - Idrija - Krekovše - Čekovnik - Idrija.

KRAJ IN DATUM IZVEDBE: Idrija, sobota 22.6.2024

ZBIRNO MESTO: Mestni trg

TRAJANJE: 3,5 h – predviden štart ture ob 9:30 , zbor 9:00

DOLŽINA: 34 km, 750vm

TEŽAVNOST: nezahtevna tura (vzpon V0, spust S0)

PODLAGA: asfalt, makadam

PRIJAVE: klavdij.mohoric@gmail.com ali 031 327 205 (Klavdij Mohorič) do zapolnitve mest oz do 20.6.2024

OPREMA: tehnično brezhibno gorsko kolo, čelada, rokavice, zaščitna očala, rezervna zračnica, tlačilka, set za krpanje, hrana in pijača iz nahrbtnika

Prispevek: 10€

Opis poti: Iz mestnega trga se bomo zapeljali pod gradom Gewerkenegg (rudniški grad – 1522-1533) do Mejce mimo Kamšta (črpalka na vodni pogon za črpanje jamske vode) in nato po kolesarki stezi do Podroteje. Tu zavijemo desno in se po dolini reke Idrijce peljemo mimo Divjega jezera do Idrijske Bele, kjer zavijemo levo in sledimo oznakam STKP. Nadaljujemo po strugi Belce do slovenskih piramid (Klavže). Po 10 km se iz asfaltne podlage podamo na utrjeno makadamsko cesto. Najprej do Brusovih klavž in nato še Putrihovih klavž, ki so služile za spravilo lesa po vodni strugi do Idrije za potrebe rudnika.

Čaka nas še 1,5 km vzpona na Krekovše. Tu zapustimo STKP in se spustimo v strugo reke Idrijce mimo Idrijskega Laufa (najstarejša gozdna železnica na svetu) nizvodno proti Idrijski Beli. Ponovno sledimo oznakam STKP in zavijemo levo proti Čekovniku. Sledi zavit vzpon do Čekovnika - Blašk, kjer se nam odprejo lepi razgledi. Tu ponovno pridemo na asfaltno podlago in na koncu vasi sledi še zadnji večji vzpon in navišja točka ture 696 nmv, nato pa spust do Idrije na Mestni trg.

četrtek, 06. junij 2024
Turnokolesarski izlet pod vodstvom TSK Idrija

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe