Na vsebino
×

Javno povabilo k oddaji interesa za sodelovanje pri predstavitvi projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi, na festivalskem dogajanju ob Dnevu Evrope, 9. 5. 2024 v Novi Gorici

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju Uradom vlade za komuniciranje in z drugimi javnimi institucijami, pripravlja festivalsko dogajanje, namenjeno splošni javnosti, na katerem bodo predstavljeni projekti, financirani iz evropskih sredstev.

1. maja 2024 bo minilo 20 let od vstopa Republike Slovenije v Evropsko unijo (EU) in hkrati največje širitve EU v njeni zgodovini. Vrhunec praznovanja bo letos potekal od konca aprila do 9. maja 2024. Na Dan Evrope, 9. maja 2024, bo praznovanje potekalo v Novi Gorici, kjer je Republika Slovenija že praznovala vstop v Evropsko unijo in kjer bo v letu 2025 zaživela tudi Evropska prestolnica kulture. Festivalsko dogajanje čez dan in dogodki s strokovnimi ter splošnimi javnostmi se bodo zvečer zaključili z državno proslavo pred Slovenskim narodnim gledališčem Nova Gorica.

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju Uradom vlade za komuniciranje in z drugimi javnimi institucijami, pripravlja festivalsko dogajanje, namenjeno splošni javnosti, na katerem bodo predstavljeni projekti, financirani iz evropskih sredstev.

PREDMET, NAMEN IN CILJ JAVNEGA POVABILA:

 • Predmet javnega povabila je pridobiti nabor institucij, ki bodo izrazile interes za sodelovanje na festivalskem dogajanju ob Dnevu Evrope in sodelovale s predstavitvijo svojih projektov (izdelkov in storitev), financiranih s sredstvi EU.
 • Festivalsko dogajanje bo potekalo v Novi Gorici dne 9. maja 2024 med 13:00 in 17:00 uro.
 • Namen javnega povabila je vzpostavitev organizirane koordinacije institucij, ki bodo izrazile interes za predstavitev na festivalskem dogajanju, z namenom ozaveščanja splošne javnosti o projektih, ki so bili podprti s sredstvi EU ter o učinkih teh projektov na širši regionalni razvoj ter dobrobit državljanov Republike Slovenije in EU.
 • Cilj javnega povabila je preko organizacije festivalnega dogajanja ob Dnevu Evrope predstaviti projekte, podprte s sredstvi EU ter preko tega ozaveščati splošno javnost o vključenosti evropskih sredstev v celosten razvoj regij in dobrobit državljanov ter o pomenu evropskih sredstev za razvoj, dvig konkurenčnosti in podjetniške kulture regije.

POGOJI ZA SODELOVANJE IN IZVEDBO:

 • Prijavo za sodelovanje na festivalskem dogajanju ob Dnevu Evrope lahko oddajo zainteresirane javne institucije na nacionalnem (ministrstva, agencije, zavodi) ali regijskem oz. lokalnem nivoju (regionalne agencije, centri, zavodi, društva) in zasebni subjekti, registrirani v Republiki Sloveniji, ki lahko izkažejo uspešno izveden projekt (ali več projektov), sofinanciran s sredstvi EU.

Prijavitelj je dolžan predstavitev projekta pripraviti v skladu z naslednjimi usmeritvami:

 • predstavitev institucije in regije, v kateri se je projekt izvajal,
 • predstavitev učinkov projekta z ustreznimi promocijskimi materiali ali prototipnimi produkti,
 • predstavitev obdobja in učinkov projekta,
 • predstavitev projekta je lahko umeščena na stojnico samostojno ali skupaj s komplementarnimi projekti v regiji,
 • na posamezni stojnici mora biti na voljo promocijski material, ki si ga vsaka sodelujoča institucija zagotovi zase.

Za najem stojnic in njihovo ustrezno označitev poskrbi Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM), za koordinacijo poskrbi agencija v sodelovanju z regijskimi koordinatorji SPOT oz. posameznimi sodelujočimi institucijami.

Ker bodo na festivalu organizirane predstavitve projektov po regijah, zainteresirani prijavitelji oddajo prijave za regijo, v kateri se je projekt izvajal. Koordinator, na katerega se zainteresirani prijavitelji lahko obrnejo je naveden v 7. točki tega povabila.

Projekti posamezne regije se bodo predstavili z najmanj eno stojnico. V primeru, da bo s strani posamezne regije večji interes, lahko koordinator na strani agencije zagotovi več stojnic.  

LOKACIJA DOGODKA IN ČASOVNI OKVIR:

 • Festivalsko dogajanje bo potekalo 9. 5. 2024 v Novi Gorici med 14.00 in 17.00 uro. Podrobnejše informacije prijavitelji prejmejo s strani agencije naknadno, po oddani prijavi.

CILJNA SKUPINA:

 • Ciljna skupina – udeleženci festivalnega dogajanja ob Dnevu Evrope, splošna javnost, mediji.

IZBOR PRIJAVITELJEV:

 • Agencija bo zainteresiranim prijaviteljem, ki bodo izpolnjevali pogoje, navedene v 2. točki tega povabila, potrditev sodelovanja ter podrobnejše logistične informacije posredovala najkasneje v 5 dneh od roka za oddajo prijav.

ROK:

 • Rok za posredovanje prijav oz. interesa za sodelovanje je četrtek, 4. 4. 2024, do 12.00 ure.
 • POSREDOVANJE PRIJAVE:

Prijave posredujete preko elektronskega obrazca, objavljenega na Podjetniškem portalu pod objavljenim dogodkom (dostopen tukaj).

DODATNE INFORMACIJE:

Kontaktna oseba za vprašanje in dodatne informacije: Jerica Vidmar, SPIRIT Slovenija, jerica.vidmar@spiritslovenia.si

Javno povabilo se nahaja tukaj.


petek, 22. marec 2024
Javno povabilo k oddaji interesa za sodelovanje pri predstavitvi projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi, na festivalskem dogajanju ob Dnevu Evrope, 9. 5. 2024 v Novi Gorici

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe