Društvo rejcev drobnice Idrija-Cerkno ustanovilo kulinarično sekcijo
DRD Idrija-Cerkno je v soboto, 2. marca v Ledinah na letnem občnem zboru ustanovilo Kulinarično sekcijo. V okviru razvojnih aktivnosti, ki jih društvo razvija v sodelovanju z ICRA d.o.o. Idrija se poleg rokodelstva povezanega z volno zelo krepi tudi kulinarično področje, ki so ga člani potrdili tudi z ustanovitvijo sekcije, pripravo pravilnika o njenem delovanju in okvirnega plana dela.
V društvu so tako oblikovali sekcijo, katere namen bo ohranjanje, izvajanje in promocija kulinarične ponudbe iz mesa in mleka drobnice in z njo povezanih dejavnosti. Predsednik sekcije je postal Lojze Tušar iz Spodnje Idrije. Aktivno društvo redno prejema povabila za sodelovanja izven občinskih meja, tako na rokodelskem kot kulinaričnem področju. Člani si želijo tudi strokovnih izobraževanj in sodelovanja z lokalnimi deležniki in širše.
Mag. Ivan Ambrožič, vodja Sektorja za hrano in krmo na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in mag. Nives Mavsar sta članom pripravila kratko predavanje. Občnega zbora društva sta se udeležila tudi Marijana Cvirn in Roman Savšek iz Zveze društev rejcev drobnice.
Društvo vabi k včlanitvi tudi ostale zainteresirane rejce na območju.
Reportažo s fotografijami iz letnega občnega zbora v Ledinah si lahko ogledate na tej povezavi.
Društvo rejcev drobnice Idrija-Cerkno, Mestni trg 2, 5280 Idrija , M: 041 580 701 (predsednik Jure Podobnik), E: drobnica.idrijacerkno@gmail.com
Foto: Rudi Velikonja