Včeraj smo na Pokriti tržnici v Idriji izvedli delavnico izdelave idrijskih žlikrofov
Delavnico izdelave idrijskih žlikrofov smo izvedli pod mentorstvom Mire Jeram, predsednice Društva za promocijo in zaščito idrijskih jedi. Delavnica je bila načrtovana v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano zato smo pri izdelavi uporabili večinoma ekološke sestavine.
Izdelane žlikrofe pa smo zamrznili v hitrem zamrzovalniku (šok komori), ki je bila nabavljena v okviru projekta. Delavnica je bila prvenstveno namenjena potencialnim novim proizvajalcem idrijskih žlikrofov, udeležili pa so se je tudi člani lokalnih akcijskih skupin LAS Vipavska dolina in LAS v objemu sonca.
Aktivnost projekta: 4.3 Strokovne delavnice predelave ekoloških pridelkov in razvoj izdelkov
Operacijo sodelovanja LAS PREHOD NA SONARAVNO OSKRBO S HRANO sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020/ ukrep LEADER