Na vsebino
×

Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano

Ogled dobre prakse je potekal na ekološki kmetiji mladega prevzemnika Roka Likarja na Vojskem. V obnovljenem, spomeniško zaščitenem objektu stare »šupe« je potekala predstavitev kmetije Na Škratovc, kjer se že četrti rod ukvarja s kmetovanjem. Ukvarjajo se z rejo krav dojilj in prirejo ekološkega mesa. Poleg govedoreje se ukvarjajo tudi s čebelarstvom, in s posekom, ter spravilom lesa. Zaradi zahtevnosti terena in visoke nadmorske višine uporabljajo prilagojene stroje in naprave, ki omogočajo učinkovito izrabo sicer omejenih virov.

Po ogledu kmetije smo se ustavili še v mesoteki Pr' Far v Spodnji Idriji kjer so nam predstavili Kmetijsko gozdarsko zadrugo Idrija, ki ima preko 70 članov in številne kooperante od katerih redno odkupujejo mleko in živino. Za doseganje višje dodane vrednosti ekološkega govejega mesa in drugih izdelkov, ki jih proizvajajo v KGZ Idrija, so v letu 2019 odprli novo trgovino – Mesoteko Pr'Far. V mesoteki je mogoče dobiti pripravljene jedi, ter tudi zorejeno meso lokalno pridelanega (ekološkega) govejega mesa.

Operacijo sodelovanja LAS PREHOD NA SONARAVNO OSKRBO S HRANO sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020/ ukrep LEADER.


petek, 23. junij 2023
Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano
Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano - img-4846-jpg.jpg Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano - img-4839-jpg.jpg Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano - img-4837-jpg.jpg Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano - img-4833-jpg.jpg Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano - img-4800-jpg.jpg Ogled dobre prakse na kmetiji Na Škratovc in v mesoteki Pr' Far v Slodnji Idriji v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano - img-4832-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe