Vabljeni na delavnico Zorenje mesa
LAS
s CILjem v okviru projekta Prehod na sonaravno oskrbo s hrano organizira delavnico ZORENJE
MESA.
Potekala bo v četrtek, 23. marca 2023, s pričetkom ob 14.30 uri.
Povpraševanje
po zorjenem mesu narašča, saj le ta močno pridobiva na pomenu v kulinariki, kar
predstavlja velik potencial za razvoj lokalne ponudbe mesa. Strokoven tečaj je namenjen
vsem, ki se ukvarjate s pridelavo, predelavo ali ponudbo lokalnega govejega
mesa, ter vsem ostalim, ki vas zanima več o njegovi pripravi.
Izobraževanje
je namenjeno vsem, ki se želite seznaniti s pravilnim postopkom z mesom po zakolu
– razsek in razkosavanje rdečega mesa, pripravo mesa na zorenje – vakumiranje,
pravilnim potekom in načinom zorenja mesa ter praktično pripravo uporabe
zorenega mesa v prehrani.
VSEBINE
Teoretični
del: kvalitetno meso nastaja že v reji - tehnologija reje in vplivi na kakovost
govedine, izbira primernih kosov mesa za zorenje, postopki zorenja mesa.
Praktični del: pravilna priprava oz. peka zorjenega ekološkega govejega mesa, degustacija.
- Trajanje:
do 6 pedagoških ur.
- Izvajalec:
tečaj bodo izvajali specialisti KGZS – Zavoda Ljubljana.
- Ciljna
skupina: Delavnica je namenjena udeležencem iz območja LAS s CILjem (Občine Idrija,
Cerkno in Logatec).
- Lokacija
izvedbe: tečaj bomo izvedli v Idriji. Teoretični del bo potekal Pr'Golitu (Mestni
trg), praktični del pa na Pokriti tržnici Idrija (Ul. sv. Barbare 8).
Udeležba je BREZPLAČNA.
Prijave: zaradi omejenega števila prostih mest je obvezna prijava po e-pošti urska.bevk@icra.si, na tel. št. 05 37 20 180 ali preko spodnjega prijavnega obrazca. Na teh kontaktih dobite tudi več informacij.
Lepo vabljeni.
Prijava
