Uspešno izvedeno predavanje Prehrana govedi in njen vpliv na kakovost mleka ter mesa.
V soboto, 12. 11. 2022, se je 12 zainteresiranih kmetov, rejcev govedi, izobraževalo in si izmenjalo koristne informacije na temo Prehrana govedi in njen vpliv na kakovost mleka ter mesa. Predavatelj, profesor dr. Andrej Lavrenčič, je zanimivo podajal vsebine vezane na pomen kvalitete osnovne krme, kakovost in hranilno vrednost mrve in travne silaže, kakšna mora biti prehrana različnih kategorij govedi, kako izračunati primeren krmni obrok,...
V nadaljevanju so sledili še napotki za pravilen odvzem vzorcev krme, ki bodo za 4 prijavljene kmetije analizirani v laboratoriju na Biotehniški fakulteti. Rejci bodo na podlagi analiz vzorcev deležni individualnega svetovanja na kmetijah.
Aktivnost je del projekta PREHOD NA SONARAVNO OSKRBO S HRANO, ki se sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014 – 2020.


