Na vsebino
×

Zaključujemo projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022

Po štirih letih izvajanja zaključujemo projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022, ki smo ga na ICRA izvajali v partnerstvu z Ljudsko univerzo Ajdovščina in podjetjem Microteam d.o.o. Cilj projekta je bil povečati vključenost odraslih starejših od 45 let v vseživljenjsko učenje ter izboljšati njihove kompetence za osebni razvoj, razvoj kariere, večjo zaposljivost, konkurenčnost na trgu dela in mobilnost.

Ponosni smo na svoje dosežke, ki smo jih dosegli kljub epidemiji in vsem prilagoditvam, ki so bile tekom izvajanja potrebne za učenje na daljavo. Skupaj z obema partnerjema smo v projekt vključili preko 640 zaposlenih in brezposelnih. V 59 izvedenih izobraževalnih programih so udeleženci pridobivali znanja iz tujih jezikov in slovenščine, s področja digitalne tehnologije, zdravja na delovnem mestu, komunikacije, podjetništva ter druge veščine za osebni razvoj in delovanje v sodobni družbi. Na ICRA smo izvedli 900 učnih ur. Še posebej smo veseli, da smo v okviru izvajanja projekta na Idrijsko-Cerkljanskem prispevali k dvigu ravni kompetenc odraslih, smo vanj uspeli pritegniti številne ranljive skupine, kot so manj izobraženi, priseljenci, odrasli s posebnimi potrebami, brezposelni ali podjetniki začetniki ter, da smo udeležencem omogočili pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije (na območju smo dobili nove oskrbovalce/oskrbovalke na domu).

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo udeležencem za zaupanje, zunanjim izvajalcem za strokovnost in fleksibilnost pri izvajanju programov, različnim organizacijam iz lokalnega okolja za podporo pri promociji in pridobivanju udeležencev, konzorcijskima partnerjema za prijetno sodelovanje ter MIZŠ za sofinanciranje.

V nove programe vas trenutno ne moremo več povabiti, pričakuje pa se nov razpis. Želimo si, da bi v prihodnjih letih lahko odraslim ponudili še veliko takšnih učnih priložnosti.


 

Projekt Temeljne in poklicne kompetence od 2018 do 2022 sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

četrtek, 27. oktober 2022
Zaključujemo projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe