Na vsebino
×

Nov razpis za mala in srednje velika podjetja na obmejnih problemskih območjih

Rok za prijavo: petek, 16. junij 2023

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in direktor Slovenskega regionalno razvojnega sklada Matjaž Ribaš sta 19. 5. 2023 na tiskovni konferenci predstavila razpis, namenjen spodbujanju začetnih investicij na obmejnih problemskih območjih. Preko razpisa bo malim in srednje velikim podjetjem na voljo 8,3 milijona evrov nepovratnih in 9 milijonov evrov povratnih sredstev

Več informacij o razpisu najdete na: gov.si

Namen razpisa je s sredstvi za obmejna problemska področja spodbujati podjetništvo in pomagati gospodarstvu ter s tem zmanjšati negativne trende na omenjenih področjih,« je uvodoma podaril minister Jevšek.

Direktor Slovenskega regionalno razvojnega sklada (SRRS) Matjaž Ribaš je poudaril novost v tem razpisu, da so podjetnikom poleg nepovratnih sredstev na voljo tudi povratna sredstva. »Nepovratna sredstva v višini 8,3 milijona evrov prihajajo iz Načrta za okrevanja in odpornost, povratna sredstva v višini 9 milijonov evrov so iz lastnih sredstev Sklada. Glavni cilj razpisa je, da se preko odobrenih projektov poveča energetska ali snovna učinkovitost oziroma da se ustvarijo nove enote, ki bodo energetsko ali snovno učinkovite.«

Višina spodbude za nepovratna sredstva je najmanj 50.000, in ne več kot 160.000 evrov za posojila pa od 25.000 evrov do največ 500.000 evrov. »Pri posojilu gre za ugodno obrestno mejo, saj gre za posojilo z elementi državne pomoči. Obrestna meja bo fiksna od 2,95 odstotka naprej.« Pogoj je, da so projekti na obmejnih problemskih območji. Prvi rok za odpiranje vlog je 16. junija, je še pojasnil Ribaš.Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe