×

1. mesto v kategoriji naj podjetniških idej – Brain UN-lock – OŠ Cerkno

Idejo, ki je na natečaju dosegla prvo mesto, so na natečaj prijavili učenci OŠ Cerkno. Svoj izdelek so poimenovali Brain UN-lock. Njihova ideja je inovativna rešitev za vse starše, ki menijo, da so njihovi otroci preveč časa za elektronskimi napravami in se premalo učijo. Želijo rešiti problem zasvojenosti, slabih ocen in jeznih staršev. Ideja je vsekakor zanimava, hkrati pa so prav oni ciljna skupina uporabnikov, starši pa kupcev njihove aplikacije.

Brain UN-lock omogoča, da se elektronske naprave ne prižgejo, če je znanje njihovih otrok nezadostno. To omogoča posebna aplikacija, ki od uporabnika zahteva, da najprej reši dane naloge. Uporabniške račune lahko upravljajo starši preko svojega telefona tako, da določijo razred, ki ga otrok obiskuje, nivo znanja, ki ga pričakujejo, ter za koliko časa se elektronske naprave prižgejo ob pravilni rešitvi posamezne naloge. To omogoča, da je aplikacija prilagojena potrebam vsakega otroka posebej glede na starost in otrokove učne zmogljivosti. Staršem omogoča tudi, da označijo predmete na katerih se jim zdi, da otrok potrebuje več vaje in učenja ter omogoča da starši sami omejijo čas uporabe elektronske naprave in ko se ta izteče se elektronska naprava sama ponovno zaklene.

Zanimiv je bil njihov izračun na podlagi števila šoloobveznih otrok v Sloveniji. Ceno aplikacije so postavili na 9,99 EUR na leto, za 1. leto pa predvidevajo cca. 25.000 EUR stroškov. Njihov izračun pa pravi, da bi se jim investicija povrnila v celoti že če bi aplikacijo kupilo 3% staršev. Torej starši 3 otrok od 100, manj kot eden na razred.

Komisijo so navdušili že s samim izborom problematike, na katero po navadi opozarjajo predvsem starši otrok, zato je še toliko bolj pohvalno, da so pereč problem prepoznali tudi mladi, ki se jim pripisuje to težavo. S svojo inovativno tehnološko rešitvijo so na idejni ravni naslovili to hibo današnjega časa, hkrati pa so vse skupaj zastavili tudi kot odlično poslovno priložnost z jasno razdelanim poslovnim in cenovnim modelom. Podjetniška ideja presega raven, ki je pričakovana od mladih podjetnikov, kar zagotovo kaže na velik (podjetniški) potencial ekipe v ozadju zmagovalne ideje. 

Predstavitve naj podjetniških idej in naj podjetniških praks so objavljene v okviru natečaja Inspiration-start-go!, ki ga je Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija zaključila v tem mesecu in izbrala 7 najboljših – po 3. mesta v vsaki kategoriji. Več: o natečaju najdete TUKAJ

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
ponedeljek, 27. julij 2020
1. mesto v kategoriji naj podjetniških idej – Brain UN-lock – OŠ Cerkno
1. mesto v kategoriji naj podjetniških idej – Brain UN-lock – OŠ Cerkno - 2-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe