×

Pajtička fest

Kulinarična prireditev z naslovom Pajtička fest – prvi festival cerkljanskih potičk temelji na osnovnih izhodiščih Cerkljanske kot destinacije s pestro ponudbo lokalnih jedi. 

Cerkljanska slovi po slanih čebulnih potičkah (»pajtičkah«), ki se uvrščajo v izbor sedmih reprezentativnih jedi, ki predstavljajo idrijsko-cerkljansko gastronomsko regijo in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije.

V terminu od 24. do 26. julija boste lahko na Cerkljanskem, na različnih lokacijah, pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili različne vrste potičk, od tradicionalnih slanih, do potičk iz lokalnih surovin ter takšnih s pridihom kreativnosti in novih okusov.

Cilj skupnega snovanja nove kulinarične prireditve na Cerkljanskem je razvoj in dvig kvalitete kulinarične ponudbe na osnovi kulinarične dediščine kot tudi povezati ključne deležnike v lokalnem okolju ter povečati prepoznavnost lokalnega produkta – pajtičke. 

Vabljeni na prvi festival cerkljanskih potičk PAJTIČKA FEST. 

LETAK

Aktivnost je del projekta Dobimo se na tržnici 3, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

    

sreda, 15. julij 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe