Na vsebino
×

Potekala druga javna razprava v okviru priprave predloga sprememb Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja

V sredo, 27. septembra 2023, je v prostorih Gradu Rajhenburg v Brestanici potekala druga javna razprava v okviru priprave predloga sprememb Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja. Razprava je bila posvečena obmejnim in drugim problemskim območjem ter programu razvojnih spodbud za zagotavljanje enakomerne regionalne rasti, opredelitvi ter financiranju teh območij.

Predstavljeno je bilo aktualno stanje pa tudi glavna področja, ki se jih želi z ukrepi na obmejnih problemskih območjih izboljšati. Uvrstitev v obmejna problemska območja je pri razpisih povezanih z načrtom za okrevanje in odpornost pomenila dodatne točke, nekateri razpisi pa so bili celo izvedeni izključno za subjekte oz. aktivnosti, ki so predvidene le v OPO. 

Mag. Jožica Lazar je izpostavila, da so trenutni kriteriji za umeščanje občin v obmejna problemska območja po njenem mnenju potrebni revizije, saj prihaja do anomalij in so v ta območja uvrščene tudi občine, ki so nadpovprečno razvite na več področjih, prav tako pa imajo tudi zelo ugodna demografska gibanja. Nekatere občine, z bistveno slabšim položajem pa v ta območja niso uvrščena. Vse to vodi v še večje razvojne razlike.

Več na tej spletni strani.

Foto: MKRR

petek, 29. september 2023
Potekala druga javna razprava v okviru priprave predloga sprememb Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja
Potekala druga javna razprava v okviru priprave predloga sprememb Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja - img-58001-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe