Na vsebino
×

Zeleno javno naročanje na področju živil

Projekt Prehod na sonaravno oskrbo s hrano spodbuja tako pridelovalce kot potrošnike k nakupu ekološke, sonaravno pridelane hrane preko različnih aktivnosti in prireditev. Pomemben člen pri spodbujanju uporabe oz. potrošnje ekološke in sonaravno pridelane hrane so tudi javni zavodi, ki imajo tudi zakonsko obvezo po naročanju ekoloških živil. 

Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo - Inšpekcija za kmetijstvo je v skladu z zakonom, ki ureja kmetijstvo, izvedla nadzor obratov javne prehrane glede upoštevanja zahtev zelenega javnega naročanj živil v letu 2023. Nadzor je bil opravljen v vrtcih, šolah, domovih starejših občanov in bolnišnicah, glede izpolnjevanja določil Uredbe o zelenem javnem naročanju.

V nadaljevanju podajamo podajamo povezavo na članek o tem, kaj so inšpektorji pri pregledu ugotovili – povezava. 

Za informacije o možnostih dobave lokalno pridelane hrane in ponudnikih se za območje idrijsko-cerkljanskega obrnete na našo agencijo. Pomemben povezovalni člen v agroživilski verigi pa je tudi partner projekta - Kmetijska zadruga Idrija. 

Povezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene EKSRP 

Povezava na spletno stran PRP 

Projekt Prehod na sonaravno oskrbo s hrano sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in republika Slovenija v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Za vsebino spletne strani je odgovoren upravičenec operacije. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 - 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


četrtek, 21. september 2023
Zeleno javno naročanje na področju živil

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe