Na vsebino
×

Izvedeni delavnici na temo ukrepov za zvišanje humusa in vezavo CO² v tla

V preteklih dneh sta bili v sklopu projekta sodelovanja LAS Manj je več, na partnerskih kmetijah Janka Kosmača v Zadlogu in Roka Likarja na Vojskem, izvedeni dve predstavitveni delavnici na temo ukrepov za zvišanje humusa in vezavo CO² v tla. Na obeh kmetijah so udeleženci spoznali 15 posejanih rastlin za zeleno gnojenje, ki so hkrati tudi medonosne rastline in večina njih tudi primernih za krmo. Predstavljeni so bili tudi nekateri stroji za minimalno obdelavo tal brez oranja, ki ohranja in zvišuje organsko snov in CO² v tleh. Poleg predstavnikov KGZS - Zavoda GO, so na delavnicah sodelovali tudi ostali partnerji projekta iz območja LAS s CILjem. Glede na pozitiven odziv udeležencev, so tovrstna izobraževanja potrebna za vzpostavljanje pozitivnih praks tudi v prihodnje.


torek, 12. september 2023
Izvedeni delavnici na temo ukrepov za zvišanje humusa in vezavo CO² v tla

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe