Na vsebino
×

PAJTIČKA FEST – 4. festival cerkljanskih potičk

PAJTIČKA FEST – 4. festival cerkljanskih potičk 
Sobota, 9. september, Cerkno 
Od 10.00 ure dalje

Cerkljanske slane »pajtičke« (slane potičke s čebulnim in orehovim nadevom) so ena od reprezentativnih jedi idrijsko-cerkljanske regije in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije. 

V soboto, 9. septembra boste lahko v Cerknem pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili pajtičke različnih okusov, od tradicionalnih slanih, sladkih do pajtičk iz drugih lokalnih surovin. 

Vabljeni na letošnji četrti festival cerkljanskih potičk, ki bo s pajtička fest menijem popestril kulinarično ponudbo v središču Cerknega. Poleg pajtičk bodo na voljo druge lokalne jedi in ponudba lokalnih produktov na stojnicah. Zainteresirane gospodinje in gospodinjci in otroci bosta lahko na kulinaričnih delavnicah pripravili svoje prve pajtičke. Otroci se bodo zabavali na animaciji s pravljičnim junakom.

Društvo godbenikov Cerkno bo z dogodkom Pihnfest in gostujočimi godbami popestrilo sobotno popoldne. Ob dobri lokalni hrani se spodobi dobra godba. Sobotni dan bomo zaključili s koncertom glasbenih skupin Batista Cadillac in DAN D, pod organizacijo Zavoda za turizem Cerkno. 

Od 10.00 ure dalje, Glavni trg : Ponudba slanih in sladkih pajtičk in lokalne hrane pri različnih ponudnikih - priložnost za nakup, kosilo, prigrizek in večerjo. 

11.00–14.00: Razstava cerkljanskih pajtičk in prikaz izdelave cerkljanskih pajtičk. 

13.45–15.30: Animacija za otroke: Čarovnica Minka s prijateljem gusarjem na poti v neandertalčevo deželo na Pihnfest. 

11.00–13.30: Kulinarična delavnica peke pajtičk za otroke.*** OŠ Cerkno, Bevkova ulica 26, Cerkno 

15.30–19.00: Kulinarična delavnica peke pajtičk za odrasle.*** CŠOD Cerkno, Bevkova ulica 22, Cerkno 

***Kulinarični delavnici sta plačljivi. Cena delavnice za otroke: 10,00 EUR z DDV. Cena delavnice za odrasle: 23,00 EUR z DDV. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na ICRA d.o.o. Idrija na tel. številko T: 05 37 43 912 ali e-mail: trznica@icra.si. 

Vabljeni na letošnji Pajtička fest, ki bo s pajtička fest menijem popestril kulinarično ponudbo v središču Cerknega.

V soboto, 9. septembra torej svetujemo, da ne kuhate doma.  Se vidimo v Cerknem. 


KULINARIČNE DELAVNICE PEKE PAJTIČK ZA MALE IN VELIKE GOSPODINJE IN GOSPODINJCE 

DELAVNICA PEKE PAJTIČK ZA ODRASLE 

  • Sobota, 9. september, 15.30 – 19.00 

Na dan Pajtička festa – 4. festivala cerkljanskih potičk vas vabimo na KULINARIČNO DELAVNICO PEKE PAJTIČK, ki bo potekala popoldne, od 15.30 do 19.00 ure, v Cerknem.                

Delavnico bo vodila domačinka Helena Mavri, ki ima v kuharstvu in izobraževanju različnih ciljnih skupin dolgoletne izkušnje. Pripravljali bomo slane in sladke pajtičke, variacije okusov z uporabo lokalnih surovin. 

Delavnica je za udeležence plačljiva. Cena delavnice: 23,00 EUR z DDV na osebo. 

Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na ICRA d.o.o. Idrija na tel. številko T: 05 37 43 912 ali e-mail: trznica@icra.si. Število mest je omejeno.

DELAVNICA PEKE PAJTIČK ZA OTROKE

  • Sobota, 9. september, 11.00 – 13.30

V soboto, 9. septembra bo v okviru Pajtićka festa potekala kulinarična delavnica za otroke. Pod mentorstvom Jadranke Baraga bodo otroci pripravili prave cerkljanske slane potičke in potičke sladkega okusa.

Otroci bodo spoznali celoten proces priprave pajtičk, uživali v vlogi kuharjev, katerih temelj je ljubezen do hrane in kuhe, fokus in uživanje. 

Jadranka Baraga je slaščičarski mojster z dušo in srcem. Ima dolgoletne izkušnja na področju slaščičarstva in kuharstva, vodenja delavnic, kreiranja receptur za sladice za različne ponudnike in dogodke. Pred leti je kot tekmovalka sodelovala v kuharske šovu MasterChef Slovenija. 

Delavnica je primerna za otroke od 5 let starosti dalje. 

Udeležba na delavnici je plačljiva. Cena: 10,00 EUR z DDV.

Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na ICRA d.o.o. Idrija na T: 05 37 43 912 ali e-mail: trznica@icra.si. Število mest je omejeno. 

petek, 01. september 2023
PAJTIČKA FEST – 4. festival cerkljanskih potičk

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe