Na vsebino
×

Društvo podeželske mladine Vrsnik-Ledine vabi v soboto 12.8.2023 ob 17h na prireditev v Ledinah

Društvo združuje mlade, ki želijo z različnimi dejavnostmi vključevati mlade in jih navdušiti za ohranjanje in razvoj podeželja. Skupno delo pri snovanju in pripravi prireditve v Ledinah, je združilo mlade ne le iz vasi na Ledinskem ampak mnogo širše. S skupim delom so tako pripravili prireditev, ki daje poudarek pomenu lokalne in sonaravno pridelane hrane. Na prireditvi bo zaživela kmečka tržnica s ponudniki predvsem iz Idrijsko-Cerkljanskega območja. Žal so se nekateri ponudnik morali odpovedati sodelovanju na tržnici, saj so jih prizadele nedavne poplave. 

Vitalno podeželje z mladimi, ki ostajajo na kmetijah in zagotavljajo pridelavo hrane, je še posebej pomembno v tem težkem in negotovem obdobju. Projekt »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano« daje prav poudarek pomenu pridelave hrane na našem območju, kar pa brez vitalnega podeželja ne bo mogoče doseči. 

Partnerji projekta sodelovanja: LAS Vipavska dolina, LAS S CILjem, LAS V objemu sonca ter LAG Zeleni trokut iz Hrvaške

Partnerji projekta v LAS s CILjem: LAS s CILjem (vodilni partner ICRA d.o.o. Idrija), Občina Idrija, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija z.o.o. in Društvo podeželske mladine Vrsnik-Ledine.  

Projekt Prehod na sonaravno oskrbo s hrano sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in republika Slovenija v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Za vsebino spletne strani je odgovoren upravičenec operacije. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 - 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


sreda, 09. avgust 2023
Društvo podeželske mladine Vrsnik-Ledine vabi v soboto 12.8.2023 ob 17h na prireditev v Ledinah

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe