×

Vabimo vas na tematski pohod po mulatjeri

V okviru projekta »Dediščina vojnega obdobja 20. stoletja« bo izveden tematski pohod po mulatjeri, ki se bo odvijal v soboto, 18. julija, s pričetkom ob 8.30 uri.

Zbirno mesto je avtobusna postaja v Cerknem, od koder se bomo z organiziranim prevozom odpeljali do naselja Reka, kjer bomo pričeli s tematskim pohodom. Parkiranje v naselju Reka (pri mostu ob informativni tabli za Arheološki park Divje babe) ni mogoče.

Na pohodu od Reke do Šebrelj bomo skupaj z vodnikom, zgodovinarjem mag. Sandrom Oblakom spoznavali, kako je bilo na Cerkljanskem med prvo svetovno vojno, sploh v njenih zahodnih delih (Reka, Šebrelje, Bukovo, Zakojca ...). Na posameznih oglednih točkah med samo potjo bomo izvedeli, kaj je bila tretja obrambna črta in čemu je služila, zakaj je bila Cerkljanska zaledno območje fronte, kje so delovale vojaške bolnišnice, kako so vojno doživljali civilni prebivalci ... vse to in še mnogo več.

V Šebreljah pri sv. Ivanu sledi okrepčilo, nato pa po želji obisk Arheološkega najdišča Divje babe.

Pot do Šebrelj traja približno 1 uro navkreber ter 20 minut do Divjih bab navzdol, zato je priporočena ustrezna pohodna obutev. V primeru sončnega vremena priporočamo pokrivalo, senčnik.

* Vse zainteresirane naprošamo, da se na pohod prijavijo po e-pošti na info@visitcerkno.si ali s klicem na telefonsko številko 05 373 46 45, najkasneje do petka, 17. 7. 2020. V primeru dežja pohod odpade!

Lepo vabljeni!

sreda, 08. julij 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe