Tehnologija izdelave trdih in poltrdih sirov
Združenje kmečkih sirarjev Slovenije vabi na dvodnevni sirarski tečaj Tehnologija izdelave trdih in poltrdih sirov.
Program tečaja je prilagojen vsem, ki že predelujete mleko na domu in želite izpopolniti svoje znanje.
Predavateljici: Majda Tumpej, Katarina Hlebanja
Tečaj bo izveden v ponedeljek, 8.maja in torek, 9. maja 2023 na Kmetiji Pustotnik, Poljanska cesta 19, 4224 Gorenja vas.
PROGRAM - 1.dan (ponedeljek, 8.5.2023)
- Praktično delo v sirarni:
- 09.00 – 12.30 Izdelava poltrdega sira– 4 šolske ure
- 12.30 - 13.15 Odmor za kosilo
- Teorija:
- 13.15 – 15.30 Tehnologija proizvodnje poltrdih sirov– 3 šolske ure
Odmori po dogovoru!
PROGRAM - 2.dan (torek, 9.5.2023)
- Praktično delo v sirarni:
- 09.00 – 12.30 Izdelava trdega sira z rdečo mažo na površini (Hribovec) – 4 šolske ure
- 12.30 - 13.15 Odmor za kosilo
- Teorija:
- 13.15 – 15.30 Tehnologija proizvodnje trdih sirov z rdečo mažo – 3 šolske ure
Odmori po dogovoru!
CENA TEČAJA: Člani Združenja kmečkih sirarjev Slovenije – 200 € (z DDV) (samo v primeru plačane članarine), nečlani Združenja – 300 € (z DDV) in vključuje strošek predavateljev, gradivo in potrdilo o udeležbi na tečaju.
KOTIZACIJO je potrebno poravnati do petka, 5. maja 2023 na račun: Združenje kmečkih sirarjev Slovenije, Studor v Bohinju 3a 4267 Srednja vas v Bohinju z navedbo »Plačilo tečaja TRDI SIRI«. Št. transakcijskega računa: SI56 0420 2000 0715 021 (Odprt pri NKBM, d.d.). Podatke za izdajo računa navedite na prijavnem obrazcu.
Združenje kmečkih sirarjev Slovenije, Ormoška cesta 28, 2250 Ptuj, e: kmecki.sirar@gmail.com, w: www.kmeckisiri.si
Kosilo: vsak boste imeli možnost kosila v vrednosti 15,00 € z izbiro dveh menijev (juha, glavna jed, solata).
Oprema in oblačila: Priporočamo, da imate obute delovne čevlje, delovno obleko (haljo ali predpasnik) ter imate s seboj pokrivalo za lase.
PRIJAVE na ZKSS: do četrtka, 4. 5. 2023 preko klika na PRIJAVNI OBRAZEC.
Dodatne informacije:
- Telefon: 041 205 182 – Lucija Gartner
- e-mail: kmecki.sirar@gmail.com
