Na vsebino
×

Državne kolesarske povezave v Severno Primorski (Goriški razvojni) regiji

V petek, 31.3.2023, je v Vipavi potekal redni koordinacijski sestanek med občinami Severno Primorske (Goriške razvojne) regije in Direkcijo Republike Slovenije za investicije ter koordinatorjem projekta Idrijsko-Cerkljansko razvojno agencijo.

Glavna tema pogovora je bila časovnica označevanja državnega omrežja kolesarskih povezav v regiji. V letu 2022 je bil pripravljen elaborat označitve in podpisan dogovor med občinami in DRSI-jem glede označevanja. Predvideno je, da se označite izvedejo v čim krajšem možnem času.

Nadaljevanje investicij v državno kolesarko omrežje pa bo sledilo dinamiki glede na možnost zagotovitve (so)financiranja oz. zagotovitve sredstev v državni proračun. Trenutno se izvajajo še investicije v državno kolesarsko omrežje preko sredstev iz Dogovora za razvoj regij v občinah: Idrija, Tolmin, Bovec in Brda. Investicija v občini Ajdovščina iz tega naslova pa je že zaključena. 

Izvaja se tudi aktivnosti, ki bodo omogočile naročilo projektne dokumentacije za posamezne odseke kolesarskih povezav. Glede na stopnjo pripravljenosti in razpoložljivost sredstev pa se bo kasneje lahko šlo v izvedbo investicij. Tudi v tem programskem obdobju je namreč eden od ciljev kohezijske politike tudi izboljšana trajnostna mobilnost z izboljšano kolesarsko infrastrukturo.

Goriška regija bo po izvedbi označitev druga regija (za Gorenjsko), kjer se bo označilo in povezalo kolesarske povezave na območju celotne regije. Naslednji izziv bo označitev povezav s sosednjimi regijami, dodati lokalne povezave in nadaljevati z vlaganji v kolesarsko infrastrukturo.

ponedeljek, 03. april 2023
Državne kolesarske povezave v Severno Primorski (Goriški razvojni) regiji

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe