Na vsebino
×

Mednarodni simpozij Prenos rokodelskih znanj in izkušenj

Na simpoziju, ki poteka v času, ko na Slovenskem prvič v sodobni zgodovini razpravljamo o osnutku zakona o rokodelstvu (Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva), bodo predvsem tuji in nekateri slovenski strokovnjaki ter posamezniki, delujoči na področju rokodelstva, predstavili svoje vpoglede in izkušnje s prenosom rokodelskih znanj in veščin. Uvodoma se bo simpozij osredotočil na pregled situacije v Sloveniji, v nadaljevanju pa na predstavitev primerov dobrih praks v nekaterih evropskih državah (Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Nemčija, Belgija, Francija). Simpozij bodo sklenili z okroglo mizo Izzivi in priložnosti na področju prenosa rokodelskih znanj in izkušenj – med strukturo in spontanostjo.

Celotni dogodek bo potekal v angleškem jeziku v predavalnici 2 na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete na Zavetiški 5 v Ljubljani.

Simpozij je namenjen strokovni in širši zainteresirani javnosti, saj si organizatorji želijo, da bi v času obravnave nastajajoče zakonodaje na Slovenskem ponudili tudi strokovne vpoglede v primerljive situacije v drugih evropskih državah.


ponedeljek, 13. marec 2023
Mednarodni simpozij Prenos rokodelskih znanj in izkušenj

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe