Na vsebino
×

LAS s CILjem med petimi najuspešnejšimi LASi v pridobivanju sredstev iz ukrepa sodelovanje med LASi

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo analizo uspešnosti LAS-ov pri črpanju sredstev iz naslova Podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine. V programskem obdobju 2014 – 2020 (s prehodnim obdobjem 2022) je bilo izvedenih šest javnih razpisov za podukrep 19. V okviru teh je Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja odobrila 44 projektov, izmed katerih jih je kar 23 mednarodnih. V teh projektih tako sodeluje kar 34 od 37 slovenskih lokalnih akcijskih skupin. Do konca leta 2022 je bilo tako zaključenih in izplačanih že kar 18 projektov sodelovanja LAS.

LAS s CILjem je z 11 odobrenimi projekti eden od 5 slovenskih LAS, z največ pridobljenimi projekti in dodatnimi EU sredstvi. Le en LAS ima več odobrenih projektov. Območju smo tako pridobili dodatnih 887.571,06 eur razvojnih sredstev.


Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija je kot vodilni partner ponosna na uspešno delovanje LAS s CILjem.

Povezava do novice: Odobrenih preko 750 LEADER projektov in razdeljenih skoraj 13 milijonov EUR za projekte sodelovanja LAS - Skupna kmetijska politika (skp.si)


petek, 03. marec 2023
LAS s CILjem med petimi najuspešnejšimi LASi v pridobivanju sredstev iz ukrepa sodelovanje med LASi

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe