Na vsebino
×

Svet regije v novi članski sestavi in z novim vodstvom

Včeraj so se člani Sveta regije, ki ga sestavlja 13. županov Severno Primorske (Goriške) razvojne regije sestali na 122. seji, ki je potekala v dvorani Večnamenskega centra Cerkno.

Na seji so soglasno sprejeli sklep o novi članski sestavi in v nadaljevanju potrdili novega predsednika ter podpredsednika Sveta Severne Primorske (Goriške) razvojne regije. Predsednik je postal Gašper Uršič, župan Občine Cerkno, njegov namestnik pa Tomaž Vencelj, župan Občine Idrija.

Simon Škvor, direktor Posoškega razvojnega centra in hkrati nosilne razvojne agencije v regiji je članom predstavil poročilo Severnoprimorske regionalne razvojne agencije (MRRA) za preteklo leto, nato pa še Program dela MRRA za leto 2023. Člani so pod novim vodstvom potrdili oba omenjena dokumenta.

V sklopu seje sta bila izvoljena tudi dva nova člana Razvojnega sveta Kohezijske regije Zahodna Slovenija. Omenjeno funkcijo bosta po novem opravljala tolminski župan Alen Červ in novogoriški župan Samo Turel.

Jožica Lazar, direktorica Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije, je člane seznanila z osnovnimi stroški, povezanimi s postopkom priprave in izdelave prve generacije regionalnih prostorskih planov za Severno Primorsko (Goriško) razvojno regijo, ki jih bodo morale regije izdelati do konca leta 2026. 

petek, 24. februar 2023
Svet regije v novi članski sestavi in z novim vodstvom

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe