Na vsebino
×

Veliki startup izziv Severne Primorske

Na srednjih šolah Severne Primorske bo več kot 100 dijakov od 16. do 19.1.2023 razvijalo svoje ideje na podjeten način v okviru intenzivnih delavnic Startup izziv. Pobuda je nastala v luči 20. obletnice nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park. Slednji je tudi glavni koordinator tega povezovanja srednjih šol, ki želijo dijake opolnomočiti z veščinami podjetnosti.

Dijaki bodo razvijali ideje v poslovne modele v Gimnazijah Ajdovščina, Tolmin in Idrija. V Novi Gorici na Gimnaziji Nova Gorica sodelujejo še Šolski center Nova Gorica in zamejski dijaki iz Državnega izobraževalnega zavoda Cankar Vega Zois iz Gorice. Gre za celosten pristop, ki mlade povezuje s podpornim okoljem in gospodarstvom. Zato so k projektu povabili tudi Regijsko razvojno agencijo ROD Ajdovščina, Idrijsko – Cerkljansko razvojno agencijo in Posoški razvojni center. 

Tudi gospodarstvo je prepoznalo vrednost tega širokopoteznega projekta. Finančno podporo in osebno svetovanje mladim pri njihovem delu so omogočila podjetja Incom, Tkk, Salonit Anhovo in Kolektor.

Več informacij.

sreda, 11. januar 2023
Veliki startup izziv Severne Primorske

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe