Na vsebino
×

Demonstracijski projekt - področje drobnice

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji – ocenjevanje dobrega počutja rejnih živali in možnosti za izboljšanje stanja v praksi, praktične rešitve v tehnologiji reje ovc in koz, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Demonstracijski projekt bo organiziran v sredo, 30.11.2022 ob 9h.

Odhod iz:

  • Tolmina (Avtobusna postaja Tolmin) ob 5:45h
  • Kanal (na placu) ob 6:15h
  • Nova Gorica (Solkan na obračališču mestnega avtobusa ob 6:45h
  • Ajdovščina (avtobusna postaja) ob 7:15 do 7:30h
  • Postojna (avtobusna postaja) ob 8.15

Z avtobusom se bomo odpeljali na kmetijo Fortuna (Podlipa 6, 1360 Vrhnika). Na tej kmetiji se ukvarjajo z ekološko rejo koz. Redijo cca 50 koz srnaste pasme. Vso mleko prodajo kot sveže. Na kmetiji nam bodo predavatelji predstavili kriterije za ocenjevanje dobrega počutja pri drobnici, potrebna opravila za zagotavljanje dobre prireje, ureditev pašnikov in zatiranje nezaželenih rastlin na travinju, nove tehnologije pri varovanju drobnice in posodobitvi reje. 

Sledil bo praktičen prikaz pravilne postavitve pašne ograje, obrezovanja parkljev, označevanja živali, postopkov pri molži in drugo.

V času demonstracijskega projekta bo organizirana malica, ki bo za udeležence brezplačna.

Povratek: Predviden povratek iz Vrhnike ob 16h

Upravičenci do udeležbe na projektu so: 

  1. fizične osebe, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo in so vpisane v register kmetijskih gospodarstev kot nosilci kmetijskega gospodarstva, namestniki nosilcev kmetijskega gospodarstva, člani kmetije;
  2. zaposleni pri pravnih ali fizičnih osebah, ki so registrirane za kmetijsko dejavnost in so vpisane v Register kmetijskih gospodarstev.

Demonstracijski projekt je financiran iz Programa za razvoj podeželja in je za udeležence brezplačen.

Za udeležbo na projektu je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. do petka 25.11. 2022.

PRIJAVE: Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in regijskih zavodih – izvajalcih. Za prijavo pokličite 05 38 84 285, ali pošljite prijavnico na elektronski naslov: jani.mlekuz@go.kgzs.si ali jernej.kovacic@go.kgzs.si. 

OBVESTILO: Glede na trenutno epidemiološko situacijo PCT pogoj ni zahtevan, vendar se lahko tekom izvedbe srečanj vladni predpisi spremenijo. 

Na srečanje obvezno prinesite številko KMG-MID, ker bo vaša udeležba na demonstraciji zabeležena v elektronsko evidenco izobraževanja kmetijskih gospodarstev. Če se boste srečanja udeležili kot zaposleni pri pravnih in fizičnih osebah, prinesite tudi potrdilo delodajalca o zaposlitvi. Po zaključku demonstracije boste pozvani k izpolnitvi ankete glede izvedene demonstracije. 

Vljudno vabljeni!

Vabilo

ponedeljek, 21. november 2022
Demonstracijski projekt - področje drobnice

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe