Na vsebino
×

Predavanje ZA razvoj čebelarskega turizma

Četrtek, 1. 9. 2022, ob 17.00
Mestna dnevna soba Pr`Golitu, Mestni trg, Idrija

Čebelarski turizem je eden od novejših pristopov v trajnostnem turizmu. Na podlagi bogate naravne in kulturne dediščine nas vabi k odkrivanju zanimivega sveta čebel in medu. V Sloveniji, deželi edinstvenega čebelarstva z dolgoletno tradicijo, čebelarski turizem ponuja eno od oblik potovanj in vrsto zanimivih doživetij. 

Predavatelj, znani slovenski čebelar Franc Šivic, bo uvodoma predstavil različne vrste čebelarskega turizma, predstavil primere novejših turističnih čebelarstev iz različnih krajev Slovenije in lastni primer čebelarstva in turistične dejavnosti v Šempasu. Spoznali bomo tudi primere delovanja čebelarskega turizma v sosednji Italiji. Za konec bo kot avtor predstavil tudi svojo najnovejšo knjigo z naslovom Moje življenje s čebelami, katere vsebina je precej povezana s turizmom na njihovi domačiji. 

Franc Šivic je po izobrazbi univ. dipl. inž. gozdarstva. Ljudje ga poznajo predvsem kot čebelarja, saj se v tej vlogi najpogosteje pojavlja v javnosti. Kot strokovnjak na področju čebelarstva z veseljem predaja svoje znanje tako slovenskim kot tujim čebelarjem. Je prejemnik nagrade Petra Pavla Glavarja, ki potrjuje njegovo široko udejstvovanje tako doma kot v tujini. Ves čas svojega delovanja je aktivno vključen v delovanje Čebelarske zveze Slovenije: kot pisec strokovnih prispevkov in literature, predavatelj, promotor čebelarstva, čebelarske kulturne dediščine in čebelarskega turizma, fotograf čebelarskih motivov, organizator čebelarskih prireditev ter predstavnik Čebelarske zveze Slovenije v mednarodnih čebelarskih organizacijah. 

Za udeležbo na predavanju, ki je brezplačno, se sprejemajo prehodne prijave na e-mail naslov: branka.m-peternel@visit-idrija.si ali na T: 05 93 44 078.  Število mest je omejeno. 

Vabljeni. 

ICRA d.o.o. Idrija, Zavod za turizem Idrija, Čebelarsko društvo Idrija, Občina Idrija. 

Tematski dogodek Medeni teden je aktivnost v okviru operacije DOBIMO SE NA TRŽNICI 4, ki je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.Partnerji in sofinancerji operacije so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in ICRA d.o.o. Idrija. četrtek, 25. avgust 2022
Predavanje ZA razvoj čebelarskega turizma

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe