Na vsebino
×

2. mesto v kategoriji za NAJ PODJETNIŠKO PRAKSO je osvojil produkt LOKALNA VOLNA

LOKALNA VOLNA  je produkt Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno, ki s svojim izdelkom vrača tradicijo v naše domove. Lokalna volna je naraven material, ki nastaja iz avtohtonih slovenskih pasem ovac jezersko-solčavske in bovške, ki sta prisotni na Idrijskem in Cerkljanskem. Skupaj z Rokodelsko sekcijo sledijo viziji oživljanja predelave lokalne volne, ponujanja lokalne volne in njenih izdelkov na tržišču, promoviranja njene trajnostne rabe ter predstavljanja in razvijanja rokodelske tehnike, vključno z izvajanjem tečajev. Volni želijo povrniti njeno nepogrešljivo veljavo in ozaveščati o njeni vsestranskosti in tradicionalnem ter trajnostnem načinu njene predelave. Uporabljajo jo za izdelavo tkanih, pletenih, kvačkanih in polstenih izdelkov za dom in oblačila.

Tak produkt ima potencial prodiranja tako na domači kot tuji trg, saj nas s svojo kvaliteto, vsestranskostjo in tradicijo vrača v čase, ko človek ni izrabljal narave kot sredstvo, pač pa je živel z njo.

Kontakti:

  • Telefon: 070 704 470 (Alenka Rupnik)

Avtor fotografij: Bojan Tavčar, lastnik ZTI.

četrtek, 28. julij 2022
2. mesto v kategoriji za NAJ PODJETNIŠKO PRAKSO je osvojil produkt LOKALNA VOLNA
2. mesto v kategoriji za NAJ PODJETNIŠKO PRAKSO je osvojil produkt LOKALNA VOLNA - lokalna-volna1-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe