Na vsebino
×

Z Ekologi brez meja v Cerknem spregovorili o uvedbi koncepta Zero Waste na prireditvah in pri turističnih nastanitvah

V torek, 31. maja smo se v prostorih Večnamenskega centra v Cerknem družili z Ekologi brez meja, organizatorji prireditev in ponudniki nastanitev.

Delavnici, kjer smo pridobili informacije o načinu delovanja aktivnega društva Ekologi brez meja, uvedbi zero waste koncepta na prireditvah in pri turističnih nastanitvah sta za naše lokalno okolje odprli vrsto vprašanj, problemov, izzivov in dolgoletnega dela za vse deležnike in vsakega posameznika v lokalni skupnosti.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, ki ste se odzvali povabilu in aktivno sodelovali. 

Z uvodnima delavnicama želimo skupaj z Občino Cerkno in LTO Laufar Cerkno organizatorje prireditev kot tudi ponudnike nastanitev spodbuditi in vključiti v postopen prehod v zeleno gospodarstvo ter trajnostno upravljanje z viri preko preprečevanja nastajanja odpadkov, ponovne uporabe in boljšega ločevanja odpadkov. 

Cerkno in Idrija sta destinaciji, ki sta vključeni v razvojni projekt Zelena shema slovenskega turizma. Na območju se skupaj zavedamo nujnosti in potreb po stalnem strmenju k trajnostnem razvoju na različnih področjih, tudi uvedbi zero waste koncepta. Koncept zero waste bo tako v turizmu kot v našem vsakdanjem življenju vedno bolj pomembna usmeritev. 

Aktivnost je del projekta Dobimo se na tržnici 4, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji operacije so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Cerkno, Občina Logatec in ICRA d.o.o. Idrija. 

                                                                      

sreda, 01. junij 2022
Z Ekologi brez meja v Cerknem spregovorili o uvedbi koncepta Zero Waste na prireditvah in pri turističnih nastanitvah
Z Ekologi brez meja v Cerknem spregovorili o uvedbi koncepta Zero Waste na prireditvah in pri turističnih nastanitvah  - zw1-mala-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe