Na vsebino
×

Kako poslovati v Italiji

SPOT Svetovanje Goriška vas vabi na brezplačno delavnico z naslovom »KAKO POSLOVATI V ITALIJI«.

četrtek, 9. junija 2022 ob 10.00,
v sejni dvorani OOZ Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, 5000 Nova Gorica

Izzivi vstopa na mednarodne trge vsekakor zahtevajo nova znanja in izkušnje. Ključnega pomena je dobro poznavanje značilnosti in posebnosti trga, na katerega se podajate, tamkajšnjega poslovnega okolja, kulture in obsežnega dela zakonodaje. Italijansko tržišče je zaradi bližine navadno prva destinacija, ki si jo podjetnik zada ob širjenju dejavnosti v tujino.

V četrtek, dne 9. 6. 2022 ob 10. uri vas zato vabimo na brezplačno delavnico, na kateri bomo spoznavali omejitve in pogoje vstopanja na italijansko tržišče. Obravnavali bomo teme za podjetja, ki imajo že navezan stik s partnerjem in nameravajo poslovati v Italiji – kje iskati informacije o zahtevah posameznih dejavnosti, koliko časa traja urejanje dokumentacije, na kaj bi morali biti še pozorni, kako je z napotovanjem svojih delavcev na delo čez mejo. Ne bomo pa pozabili niti na podjetnike, ki šele iščejo poslovne vezi čez mejo. Pojasnili bomo, kje iskati poslovne priložnosti in navezovati stike s partnerji iz Italije.

  • Kje: sejna dvorana OOZ Nova Gorica, Ulica Gradnikove brigade 6, drugo nadstropje
  • Predavatelj: Andrej Šik, direktor Slovenskega deželnega gospodarskega združenja iz Trsta
  • Prijave: Prijave zbiramo do srede, 8. 6. 2022 do 12. ure preko spletne prijavnice.
  • Dodatne informacije: Območna Obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica, T: 05 330 66 90 (Karmen Budin) in karmen.budin@ozs.si.

Vljudno vabljeni!

Dogodek je za udeležence brezplačen, organiziran v projektu SPOT, organizator pa je Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica.


ponedeljek, 30. maj 2022
Kako poslovati v Italiji

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe