×

Okrogla miza o stanovanjskih zadrugah

V okviru projekta mreža za bivanje vas vabimo na okroglo mizo o Stanovanjskih zadrugah, ki bo v torek, 23.6.2020, ob 19:00 v Idriji Pr`Golitu.

Z nami bodo:

SAŠO RINK, direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana, znan po zavzemanju za spremembe v stanovanjski politiki države in prizadevanju za univerzalno dostopnost prostora in javnih storitev. Predstavil nam bo potek pilotnega projekta stanovanjske zadruge v Ljubljani na Rakovi Jelši in kakšna je vloga občine in stanovanjskega sklada pri vzpostavljanju stanovanjske zadruge.

MAŠA HAWLINA, ROK RAMŠAK IN ANJA LAZAR, IŠSP - Inštitut za študije stanovanj in prostora, Mreža Stanovanja za vse in člani stanovanjske zadruge Zadrugator, ki se zavzema za dostojna in dostopna stanovanja za vse. Predstavili nam bodo, kaj stanovanjska zadruga sploh je, kako deluje, kaj so cilji, želje in omejitve v Sloveniji na tem področju.

Dogodek bo potekal sproščeno, cilj je izmenjava informacij in izobraževanje. Gostje bodo predstavili zgoraj omenjene teme, predstavljena bo tudi zadruga Pumera iz Švice, ki je pilotni projekt podeželske stanovanjske zadruge in po merilu bolj ustrezen primer za naše okolje. Sledila bodo vprašanja in pogovor o možnostih za razvoj alternativnih bivanjskih oblik v Idriji, Tolminu, Cerknem, Gorici …

Prijave sprejema: 

Katja Martinčič, projektna svetovalka
Občina Idrija (organizator dogodka)

katja.martincic@idrija.si
mrezazabivanje@idrija.si
Tel. številka: 05 373 45 22
sreda, 10. junij 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe