Na vsebino
×

Socialne vsebine – dobre prakse bivalnih enot za starejše na kmetijah

Vabljeni na  srečanje "Socialne vsebine - dobre prakse bivalnih enot za starejše na kmetijah". Srečanje nagovarja tematiko "kako poskrbeti za starše in stare starše".

Kdaj: v soboto, 11. junija od 9.00 do 17.00

Kje: Turistična kmetija grobelnik, Podvrh 39, 8292 Zabukovje nad Sevnico. Povezavo do lokacije najdete TUKAJ.

Program predavanja:

 • Osnove socialnega varstva: socialno varstvo in socialna oskrba, zakon o socialnem varstvu, socialna zbornica, socialnovarstveni programi, socialnovarstvene storitve, pomoč družini na domu, socialna mreža in skupine uporabnikov.
 • Bolezen demenca: smernice za ravnanje z osebami z demenco, kaj je demenca, oblike demenc, spremembe in simptomi, stadiji in zdravljenje, komunikacija z osebo z demenco in tehnike dela z osebami z demenci, osnove oskrbe.
 • Kodeks etičnih načel v socialnem varstvu: osnovne informacije
 • Komunikacija: komunikacijska pot, uspešna komunikacija, motnje v komunikaciji, komunikacija v starosti, neverbalna komunikacija.
 • Osnove kakovosti oskrbe: kakovost v starosti, tveganja v starosti, kakovost staranja v novi bivalni skupnosti, konflikt.
 • Prehrana starostnikov: zdrava prehrana, optimalna razporeditev energije, kaj vpliva na prehranjevanje posameznika, spremembe v starosti, prehransko presejanje, prehranski pregled.
 • Telesna aktivnost starostnikov: vrste telesne vadbe, staranje, povečanje moči, testi telesnih sposobnosti, aktivni in zdrav življenjski slog starejših
 • Predlagana dokumentacija za izvajanje nastanitev starejših oseb na kmetiji: vloga za sprejem, dogovor za namestitev, privolitev za objavo in soglasje o sodelovanju v raziskavi, ocenjevalno orodje.
 • Način ocenjevanja in spremljanje zdravstvenega stanja uporabnika: postopek ocenjevanja zdravstvenega stanja, orodje za ocenjevanje zdravstvenega stanja, ocenjevalne lestvice, multidisciplinarni timi.
 • Pogoji upravičenosti bivanja uporabnika na kmetiji: kdo je upravičen do bivanja, točkovanje.
 • Prehod uporabnika v druge storitve na področju dolgotrajne oskrbe: opazni zdravstveni znaki, potek prehoda.
 • Pregled pomembnih elementov za bivanje starejših na kmetiji: bivalni pogoji, prilagoditev opreme, možnosti vključevanja starejših.

Predavateljica bo ga. Andreja Štefan Bukovič,  univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja ima več kot deset let izkušenj pri vodenju institucije na področju  socialnega varstva. V tem času je z ekipo sodelavcev vpeljala kar nekaj inovativnih  dobrih praks in sodelovala  pri več projektih.   

Za podrobnejše informacije in prijavo kliknite na POVEZAVO.

Srečanje je brezplačno in omejeno na 50 mest.

Pripravlja ICRA d.o.o. Idrija s podporo Občine Idrija in Občine Cerkno.

petek, 06. maj 2022
Socialne vsebine – dobre prakse bivalnih enot za starejše na kmetijah

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe