Na vsebino
×

Eno leto izvajanja brezplačnih prevozov za starejše v občini Cerkno

Občina Cerkno je ena izmed 80 občin v Sloveniji, ki so vključene v projekt Zavoda Zlata Mreža. S ponedeljkom, 8. 3. 2021, se je tudi uradno začelo z izvajanjem prevozov. Prvi prevoz je bil opravljen 12. 3. 2021 do Zdravstvenega doma v Idriji. Od takrat naprej prostovoljni vozniki opravijo približno 20 prevozov mesečno. V enem letu je prevoze Prostofer koristilo že več kot 50 uporabnikov, prostovoljni vozniki pa so opravili 130 prevozov. Vozilo, ki je namenjeno prevozom, je bilo kupljeno v sklopu projekta Krepitev skupnosti, ki je financiran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru programa za razvoj podeželja RS 2014-2020.

Ker se starostna meja dviga in se število starostnikov povečuje, postajajo potrebe po skrbi za starejše vse večje. Prostofer je eden od projektov, ki na celovit način rešuje problematiko mobilnosti starejših občanov, zato k projektu v zadnjem času intenzivno pristopajo številne slovenske občine, ki želijo svojim starejšim občanom ponuditi možnost brezplačnih prevozov, ko jih nujno potrebujejo.


ponedeljek, 07. marec 2022
Eno leto izvajanja brezplačnih prevozov za  starejše v občini Cerkno

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe