Na vsebino
×

Okrogla miza tržnice Ajdovščina je povezala različne sogovornike

Današnja okrogla miza tržnice Ajdovščina je povezala različne sogovornike. Vsi pa so bili enotnega mnenja, da lokalno pridelana hrana prinaša pozitivne učinke tako kupcem kot tudi pridelovalcem. Ker je način pridelave v vedno večji meri trajnostno naravnan, zmanjšuje tudi negativne učinke na okolje.

Pokrita tržnica v Idriji je bila izpostavljena kot primer dobre prakse tako v smislu zagotavljanja lokalnih pridelkov in izdelkov kot tudi sodelovanja med ponudniki in akterji v lokalnem okolju.

V času zaostrenih razmer se vse bolj poudarja tudi pomen samooskrbe s hrano. "Stabilna pridelava varne, kakovostne in čim cenejše hrane, zagotavljanje prehranske varnosti in čim višja stopnja samooskrbe so prvi cilj kmetijske politike v Sloveniji," MKGP. Podporo samooskrbi oz. razvoju podeželja in s tem tudi kmetijstva pa že vsa leta zagotavljata občina Cerkno in Občina Idrija.

sreda, 13. april 2022
Okrogla miza tržnice Ajdovščina je povezala različne sogovornike
Okrogla miza tržnice Ajdovščina je povezala različne sogovornike - krave-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe