Na vsebino
×

Društvo rejcev drobnice Idrija-Cerkno zasedalo na rednem letnem občnem zboru

V soboto, 19. marca je na Cerkljanskem potekal redni letni občni zbor Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1997, z namenom, da se vzpodbudi rejo drobnice na naših strmih pobočjih in poveča zanimanje za porabo mesa in mleka drobnice. V zadnjem obdobju je delovanje stagniralo, nikoli pa ni zamrlo. Lansko leto so priprave na ponovno vzpostavitev društva potekale v okviru ožje skupine članov in v sodelovanju z razvojno agencijo ICRA d.o.o. Idrija. Vodstvo društva je prevzel Jure Podobnik iz območja občine Cerkno, vodenje rokodelske sekcije pa Alenka Rupnik iz Idrije. 

Danes društvo šteje že skoraj 50 članov in članic. Občni zbor, ki je potekal 19. marca, je vodil lani formiran nov upravni odbor. Poleg obravnave poročil in plana dela za leto 2022 so člani prisluhnili predavanju Klavdije Kancler iz KGZ Nova Gorica o lastnostih in potencialih slovenske ovčje volne. 

Cilj društva je nadgraditi povezovanje in mreženje rejcev, ki jih je na Idrijskem in Cerkljanskem danes čez dvesto. Razvoj in vzvodi za izboljšanje stanja na področju reje drobnice, za dvig kvalitete prireje mesa in mleka drobnice kot tudi volne kot vedno bolj uporabne surovine, se začne na terenu, pri rejcih. Ob ponovni vzpostavitvi društva smo naredili še en korak naprej in sicer z ustanovitvijo aktivne rokodelske sekcije s ciljem ohranjanja, izvajanja in promocije rokodelskih dejavnosti in izdelkov povezanih z rejo drobnice. Društvo bo v prihodnje tako pomemben dejavnik za ohranjanje in razvoj sektorja reje drobnice na našem podeželju.

Lepo vabljeni vsi, tako rejci kot podporniki reje drobnice na tem območju, da se včlanite in tako pripomorete k učinkovitejšemu delovanju društva. 

Več informacij prejmete pri predsedniku društva Juretu Podobniku, na e-mail naslovu: drobnica.idrijacerkno@gmail.com.

ponedeljek, 28. marec 2022
Društvo rejcev drobnice Idrija-Cerkno zasedalo na rednem letnem občnem zboru
Društvo rejcev drobnice Idrija-Cerkno zasedalo na rednem letnem občnem zboru - volna-drobnica-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe