Na vsebino
×

Izobraževanja o visokih gredah na območju logaškega

Občina Logatec je v okviru izvajanja projekta NAOKOLI organizirala izobraževanje za vzdrževalce visokih gred na vseh enotah vrtcev in osnovnih šol na območju Občine Logatec. Gajin vrt, izbrani specialist za permakulturo je obiskal vseh 11 enot in opredelil posebnosti vsake mikrolokacije in glavne razlike v lokacijah glede postavitve gred– osončenosti, nadmorske višine, predhodnega znanja mentoric s področja vrtnarjenja intd. Prišli so do ugotovitev, da so nekatere značilnosti skupne vsem lokacijam in sicer; zemlja v visokih gredah in sestava samih visokih gred. Predlagajo stalno izboljšanje oziroma vsaj ohranjanje rodovitnosti zemlje, dodatno zastiranje tal, boljši izkoristek prostora z vmesnim oziroma zaporednim zasaditvam, ter rešitev za posedanja vsebine v visokih gredah. 

Pripravili so tudi navodila za vzdrževanje, urejanje in celostne zasaditve visokih gred z opisom priprave načrta zasaditve, predpriprave zemlje, ter pravila kolobarjenja dobrih in slabih sosedov na vrtu. 

                                  

sreda, 19. januar 2022
Izobraževanja o visokih gredah na območju logaškega

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe