Na vsebino
×

Ekipa Seed Loop uvrščena na državno tekmovanje POPRI

V torek, 8. 3. 2022, so se učenci podjetniškega krožka OŠ Cerkno, ekipa Seed Loop, udeležili regijskega tekmovanja POPRI v podjetniških idejah mladih. Na to tekmovanje se je prijavilo 340 mladih, ki so oddali 122 poslovnih načrtov. 

Na Primorskem je bilo prijavljenih kar 38 ekip. Učenci so morali najprej razviti idejo in pripraviti poslovni načrt. Ta je prepričal strokovno komisijo, s čimer so si zagotovili udeležbo na regijskem tekmovanju POPRI. Tja se je poleg njih uvrstilo še 11 drugih ekip iz vse Primorske.

Na regijskem predizboru, ki se je odvijal v prostorih Primorskega tehnološkega parka v Vrtojbi, so cerkljanski učenci svojo idejo predstavili v petminutni predstavitvi, v pripravo katere je bilo vloženo več kot 40 ur dela. Še več truda je bilo vloženega v razvoj prototipa, ideje in poslovnega načrta, saj so se na večurnih sestankih dobivali tudi do štirikrat na teden.

Na regijskem predizboru je od 12 ekip v tej kategoriji ideja ekipe Seed Loop prepričala komisijo zaradi njihove avtentičnosti, inovativnosti in suverenega odgovarjanja na vprašanja komisije. Njihova ideja se je uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo 5. 4. v Novi Gorici.

Ideja, s katero so prepričali komisijo, je inteligentna greda Seed Loop, ki posnema kroženje vode v naravnem ekosistemu, s katero bo lahko vsak mestni prebivalec z malo prostega časa gojil zelenjavo kar v udobju svojega lastnega doma. Vsi so zelo veseli tega uspeha.

Učenci bodo skupaj z mentorico Tino Lisac iz Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije v prihodnjih dneh svojo idejo in poslovni model še izboljšali in ga nato predstavili na nacionalnem tekmovanju.

Novico pripravili: ekipa Seed Loop


četrtek, 10. marec 2022
Ekipa Seed Loop uvrščena na državno tekmovanje POPRI
Ekipa Seed Loop uvrščena na državno tekmovanje POPRI  - seedloop3-png.png Ekipa Seed Loop uvrščena na državno tekmovanje POPRI  - seedloop2-jpg.jpg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe