Na vsebino
×

Aktivna in ustvarjalna rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija - Cerkno

Društvo rejcev drobnice Idrija – Cerkno je bilo ustanovljeno leta 1997 z namenom, da se vzpodbudi rejo drobnice na naših strmih pobočjih in poveča zanimanje za porabo mesa in mleka drobnice. V okviru letošnjih vzpodbud za ponovno oživitev društva smo naredili še en korak naprej in formirali rokodelsko sekcijo.  Rokodelska sekcija že aktivno deluje na področju ohranjanja, izvajanja in promocije rokodelskih dejavnosti in izdelkov povezanih z drobnico. Članice sekcije so se z izdelki iz volne, predenjem, polstenjem, tkanjem in pletenjem letos predstavile v Idriji, Cerknem, Podčetrtku in Lendavi.

Zadnje dni decembra, v sredo, 22. in 29. decembra jih lahko obiščete tudi na Pokriti tržnici v Idriji. 

Za dodatne informacije in povpraševanje se lahko obrnete na predsednico rokodelske sekcije Alenko Rupnik iz Idrije, M: 070 704 470, E: alenka.rupnik@siol.net. 

Vabljeni k ogledu prispevka ob obisku Pokrite tržnice v Idriji s strani ekipe RTV Slovenija, kjer se je predstavila tudi Rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno:

Slovenska kronika, 17. 12. 2021, https://365.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174832202

torek, 21. december 2021
Aktivna in ustvarjalna rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija - Cerkno

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe