Na vsebino
×

Ogled Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelja, ki ga upravlja Kozjanski park

Včeraj smo izkoristili lep sončen dan in  si ob organizaciji partnerja Las Obsotelje in Kozjansko in Las Posavje na strokovni ekskurziji ogledali  Biosferno območje Kozjansko in Obsotelje, ki ga upravlja Kozjanski park. 

Partnerji z območij LAS Obsotelje in Kozjansko in Lokalna akcijska skupina Posavje 2014-2020 so predstavili svoje dobre prakse (obnovljen grad Podsreda, Grajska pot, preureditev dela gradu v namestitvene kapacitete,…) , izvedli delavnico, ter se skupaj z nami sprehodili skozi nasad visokodebelnih sadovnjakov starih sort jablan. V veselje nam je bilo  predčasno pokukati v čisto nove prostore središča za obiskovalce Kozjanskega parka in Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje  ob Gradu Podsreda, ki bo kmalu (kot rezultat projekta Centri interpretacije zavarovanih območij) uradno odprl svoja vrata...Občina Kozje je v sodelovanju s Kozjanskim parkom uredila grajsko pisarno z recepcijo za sobe in apartmaje na gradu Podsreda, grajsko trgovino lokalnih produktov, ter interaktivno predstavitev naravne in kulturne dediščine Kozjanskega parka ter Biosfernega območja Kozjankso in Obsotelje. 

Dan smo zaključili še z ogledom Ekološke kmetije Kukovičič in kosilom.torek, 21. september 2021
Ogled Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelja, ki ga upravlja Kozjanski park
Ogled Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelja, ki ga upravlja Kozjanski park - img-20210808-175015-resized-20210921-082412300-jpg.jpg Ogled Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelja, ki ga upravlja Kozjanski park - img-20210808-175005-resized-20210921-082433964-jpg.jpg Ogled Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelja, ki ga upravlja Kozjanski park - resized-20210916-102029-jpeg.jpeg

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe