Predelava zelenjave in poljščin
Delavnica bo potekala v četrtek, 7. 10. ob 9. uri v Pokriti tržnici Idrija.
Vsebine so namenjene tistim, ki se s predelavo zelenjave še nikoli niso srečali, ter tistim, ki so zelenjavo že predelovali ter se hočejo pri znanju predelave zelenjave še kaj novega naučiti. Delavnica bo praktično ter teoretično naravnana.
Predavateljici: Stanislava Pažek, svetovalka specialistka za predelavo zelenjave in poljščin pri KGZS Zavod Ptuj in Tamara Kekec, terenska kmetijska svetovalka pri KGZS Zavod Ptuj.
1. del (predavanje): predavanje o konzerviranju, predelavi, higieni konzerviranja, izdelava tofuja.
2. del (praktično): praktični del bo zajemal pripravo različnih namazov iz zelenjave, tehnologijo in praktični prikaz konzerviranja različne zelenjave, tehnologijo in praktični prikaz biološkega konzerviranja – kisanje zelja.
Trajanje: do 6 ur (celotna delavnica)
Kje: Pokrita tržnica Idrija, ulica sv. Barbare 8, Idrija.
Udeležba je BREZPLAČNA.
Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail naslov: info@icra.si ali na tel. št.: 05 37 43 912. Število mest je omejeno.
Vabljeni!
Izobraževanje sofinancira Občina Idrija. Izvajalka ICRA d.o.o. Idrija je bila izbrana na javnem razpisu za dodelitev državnih pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Idrija v letu 2021.
petek, 01. oktober 2021


