×

Priprava lokalnih sadnih in vinskih destilatov

Poleg dediščine žganjekuhe naših prednikov, sta sodobno znanje in oprema nepogrešljiv ključ do kakovostnih žganih pijač. Na predavanju boste spoznali tradicionalne žgane pijače, sodobne trende proizvodnje sadnih in vinskih destilatov ter postopke za pripravo dobre žgane pijače. Seznanili se boste tudi z osnovnimi zakonodajnimi pogoji za izvajanje dejavnosti žganjekuhe.

Predavanje bo potekalo v četrtek, 14.10. ob 17. uri v prostorih učnega centra Brje, Brje 53.

Predavateljica bo Milena Štolfa, univ. dipl. inž. agr., ki svoje delo posveča tudi proizvodnji žganih pijač in je vodja izpostave Oddelka za kmetijsko svetovanje Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica v Sežani. Je tudi predsednica komisije na Regijskem ocenjevanju sadnih žganj ter članica številnih degustacijskih in ocenjevalnih komisij širom Slovenije. V soavtorstvu s prof. dr. Janezom Hribarjem in prof. dr. Rajkom Vidrihom je izdala tudi knjigo Sodobna žganjekuha.

Prijave in informacije: erika.zuodar@ajdovscina.si, 05 365 91 07

Vabljeni!

VABILO

torek, 05. oktober 2021
Priprava lokalnih sadnih in vinskih destilatov

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe