×

Obveznost obveščanja o odreditvi dela s skrajšanim časom

Delodajalci, ki želite uveljavljati subvencijo za skrajšani polni delovni čas, imate zakonsko obveznost, da v 3 delovnih dneh potem, ko odredite takšno delo zaposlenim, o tem obvestite ZRSZ po elektronski pošti.

Tako določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. 5. 2020 (Uradni list RS, 80/2020) in omogoča delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa.

Obvestilo ZRSZ pošljete na elektronski naslov: obvestilacas@ess.gov.si.

Vsebuje naj naslednje podatke: 

  • naziv in MŠO delodajalca,
  • število zaposlenih, ki jim je bilo odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom, 
  • datum odreditve takšnega dela. 

Dokazilo o poslanem obvestilu je obvezna priloga k vlogi za dodelitev subvencije.

Delodajalci lahko zaposlenemu, s katerim imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, odredite delo s skrajšanim delovnim časom v obdobju od 1.6.2020 do 31.12.2020. 

Vlogo za pridobitev subvencije morate predložiti v 15 dneh po odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom, najpozneje do 31. 12. 2020.

Skrajšani delovni čas pomeni delo vsaj za polovični delovni čas (20 ur na teden). To pomeni, da zaposleni, ki mu je začasno odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom, ohrani zaposlitev za polni delovni čas in s tem vse pravice in obveznosti iz delovnega razmerja, kot da bi delal polni delovni čas, razen tistih, ki so drugače urejene z ZIUOOPE.

Vlogo za pridobitev subvencije za skrajšani polni delovni čas bo možno oddati na Portalu za delodajalce predvidoma od 12. 6. 2020.

Vir: ZRSZ

nedelja, 07. junij 2020

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe