×

"Dediščina, ki kljubuje": 4. Mednarodni znanstveni simpozij ICOMOS Slovenija

Združenje ICOMOS Slovenija in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo in ob podpori Slovenske nacionalne komisije za UNESCO tudi letos organizirata  4. Mednarodni znanstveni simpozij ICOMOS Slovenija z naslovom Dediščina, ki kljubuje. Simpozij, ki bo preko spletne platforme Zoom potekal med 16. in 18. septembrom 2021, je vsebinsko razdeljen na tri sklope:

  • Kakšno je stanje in kako smo pripravljeni
  • Ključni izzivi
  • Kulturna dediščina kot zgled: Izkušnje in primeri

Na dogodku bo predstavljen tudi mednarodni projekt Cheers (Cultural HEritagE.Risks and Securing Activities.), ki se nanaša na naše območje in pri katerem je sodelovala tudi ICRA, in sicer z naslovom Kulturna dediščina Alp in varstvo pred naravnimi nesrečami.

PROGRAM DOGODKA: https://icomos.splet.arnes.si/files/2021/04/Program-simpozij-2021.pdf

Več o dogodku in prijava: http://icomos.si/4-mednarodni-znanstveni-simpozij-icomos-slovenija/?fbclid=IwAR1RtvWmn1SkfDP_5tGrGUZ7Gq3DVoJb0CwbLD-Qb6xw9lfX60-LE5_cREQ

Zoom povezava na dogodek bo za prijavljene udeležence objavljena na spletni strani www.icomos.si 15. septembra. Za spremljanje simultanega prevajanja osrednjih predavanj v slovenskem jeziku bo potrebna uporaba programa Converso, ki si ga lahko brezplačno naložite na vaš telefon.

Dogodek bo mogoče spremljati tudi preko YouTube kanala in Facebook profila:

Lepo vabljeni.

četrtek, 09. september 2021

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe