Na vsebino
×

Predstavitev Kmečke tržnica Idrija v Ajdovščini

Na povabilo Občine Ajdovščina smo kot primer dobre prakse predstavili pokrito tržnico v Idriji. Prvi začetki organizirane prodaje lokalnih produktov segajo v leto 2005. Takrat je šest ponudnikov prvič skupaj prodajalo lokalne pridelke in sicer med (4), kruh in pecivo (1) ter zelenjavo (1).

S skupnimi napori ter podporo Občin Idrija in Cerkno se je število ponudnikov povečalo na sedanjih 30, ki pa se jim pridružijo tudi ponudniki kakovostnih izdelkov iz drugih krajev. Iz občasne prodaje na stojnicah, smo prešli na redno prodajo dvakrat tedensko v pokriti tržnici na ulici sv. Barbare. 

Vseskozi pa ohranjamo in razvijamo prireditev Velika kmečka tržnica v oktobru, ki je odlično sprejeta tako s strani ponudnikov kot obiskovalcev.

Prisotnim na prvi delavnici, 20.7. v Ajdovščini, smo predstavili pozitivne vidike povezovanja in sodelovanja, kar je na primeru povezovanja ponudnikov v Idrijskih Krnicah izpostavila Alojzija Strel. 


petek, 23. julij 2021
Predstavitev Kmečke tržnica Idrija v Ajdovščini
Predstavitev Kmečke tržnica Idrija v Ajdovščini - img-20210720-181142-resized-20210723-081836397-jpg.jpg Predstavitev Kmečke tržnica Idrija v Ajdovščini - dogodki-festivali-jpg.JPG

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Sodelavci

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe