×

Kulinarična delavnica peke pajtičk

Pajtička fest – 2. festival cerkljanskih potičk

Sobota, 17. julij

9.00 – 13.00, Cerkno

 

Cerkljanska slovi po slanih čebulnih potičkah (»pajtičkah«), ki se uvrščajo v izbor reprezentativnih jedi idrijsko-cerkljanske gastronomske regije in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije.

 Na Cerkljanskem smo v lanskem letu skupaj z deležniki oblikovali novo kulinarično prireditev. Letos se bo Pajtička fest v okviru izrednih razmer odvil drugič. Cilj snovanja nove kulinarične prireditve je razvoj in dvig kvalitete kulinarične ponudbe na osnovi kulinarične dediščine kot tudi povezati ključne deležnike v lokalnem okolju in povečati prepoznavnost lokalnega produkta – pajtičke.

 V terminu od 15. do 18. julija boste lahko na različnih lokacijah, pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili pajtičke različnih okusov, od tradicionalnih slanih, do pajtičk iz drugih lokalnih surovin in novih okusov.

 V okviru Pajtička festa – 2. Festivala cerkljanskih potičk vas vabimo na kulinarično delavnico peke pajtičk, ki bo potekala to soboto, 17. julija, od 9.00 do 13.00 ure, v Osnovni šoli Cerkno (učilnica za gospodinjstvo).              

Izvajalka delavnice bo Helena Mavri, ki ima v kuharstvu in izobraževanju različnih ciljnih skupin dolgoletne izkušnje. Pripravljali bomo slane in sladke pajtičke, variacije okusov z uporabo lokalnih surovin.

 

Obvezne predhodne prijave se zbirajo na T: 05 37 43 912 ali e-mail: info@icra.si. Število mest je omejeno.


Udeležba na delavnici je za udeležence brezplačna. Aktivnost je del projekta Dobimo se na tržnici 4, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.


torek, 13. julij 2021

Kako vam lahko pomagamo?

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, pobude ali vam pomagali poiskati rešitev. Vstopite v kontakt z nami.

Pišite nam

Aktualno

Storitve

Z vami že 20 let

Naše delo izhaja iz spoštovanja – najprej do tega, kar je bilo ustvarjeno, in do ljudi, ki so to ustvarili. Ostajamo odprti, da gledamo naprej in poslušamo drug drugega, da skupaj iščemo rešitve za potrebe, ki izvirajo iz našega okolja.
mag. Jožica Lazar, direktorica

Naša ekipa

Prijava na e-novice

Ne zamudite dogajanja v lokalnem okolju, brezplačnih izobraževanj in drugih novic.

Prijavite se na prejemanje e-obvestil.

Prijava

Razpisi

Uspešne zgodbe