Kulinarična delavnica v Idriji
Partnerji projekta sodelovanja, Centri interpretacije zavarovanih območij so v Idriji spoznavali tradicionalno idrijsko kulinariko. LAS s Ciljem je z Društvom za promocijo in zaščito idrijskih jedi organiziral in izvedel praktičen prikaz priprave treh jedi, značilnih za idrijsko območje; smukavc, žlikrofi in sladka zeljševka. Udeleženke delavnice so prejele recepte zgoraj omenjenih jedi, da bodo lahko na območju svojega LAS uspešno implementirale pridobljeno kulinarično znanje.
V jeseni nadaljujemo s kulinarično delavnico na območju LAS Obsotelje in Kozjansko.
Partnerji projekta: LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Obsotelje in Kozjansko, LAS Posavje, LAS s CILjem
Projekt Centri interpretacije zavarovanih območij sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino odgovarja LAS s CILjem.






